8 DINGEN DIE JE NIET BIJ IKEA KOOPT

Er is niets mis met een wc-matje van Ikea. Of een vrolijk douchegordijn. En een van onze beste vrienden heeft een bank van Ikea laten bezorgen, en daar praten we nog steeds mee. Maar een beetje man kiest voor meubels met wat meer karakter.

1 JE FAUTEUIL

Nee, dat is geen stoel, inderdaad. Dit is een zetel, een troon waarop je plaatsneemt na een dag lang bouwen aan je imperium. Een handgemaakt meesterwerkje met soepel kalfsleer, of een vintage space-age recliner … je fauteuil heeft net zoveel karakter als jij. Je voelt hoe je woorden extra gewicht krijgen zodra je gaat zitten. ‘Schat waar is de afstandsbediening?’ klonk nog nooit zo gedistingeerd.

2 JE BED

Je bed is een altaar. Een tempel gewijd aan de liefde en jouw indrukwekkende fysieke skills. Een bed zoals je buurman ook heeft, is meer iets voor mannen die hun bed delen met types als je buurvrouw.

3 JE GEREEDSCHAP

Als je klust, doe je het goed. Met gereedschap uit een mannenwinkel, waar Ivar geen wankele kast is, maar een knoestige man die weet hoe je meubels bouwt die tegen een stootje kunnen.

4 JE WERKTAFEL

Wij geloven niet dat je roman of business plan er beter  van wordt als je ‘m schrijft aan een Malm of een Grebbestad. Schrijftip: investeer in een tafel of bureau waar liefde en leven in zit. Een verfijnd antiek bureau of een grote tafel met hout dat een compleet leven achter de rug heeft. Vergeet je ons niet in je voorwoord te bedanken als je roman af is?

5 JE GLAZEN

Je hebt een aardige kijk op wijnen en je drinkt alleen the good stuff. Je weet wanneer je whiskey uit een glencairn drinkt en wanneer je een tumbler pakt. En die koop je niet in een woonsupermarkt. Dat is toch een beetje alsof je een Swinckels’ serveert in een limonadeglas.

6 JE VLOER

Een vloer sjouw je niet even de trap af als je toe bent aan iets anders. Over je vloer is nagedacht. Dus nee, die bestel je niet bij je Zweedse vrienden. Mag het minimaal eiken zijn? Een visgaat, of doorleefde planken uit een oude kerk of boerderij. Als je vloer goed is, is je basis goed. Je zou er bijna mee wegkomen als je hier een Ikea-kastje op zet.

7 JE SPIEGEL

De spiegel gaat over de rand. De lijst. Het kader. Misschien is dit de tweede Swinckels’ talking, maar we voelen een filosofische vraag opkomen … Hoe kijk jij naar jezelf? Wat is het kader waarbinnen jij jezelf toetst? Je voelt ‘m hè. Je spiegel komt niet uit een flatpack maar uit een antiekwinkel, een veiling of design store.

8 JE SALONTAFEL

Omdat hij waarschijnlijk midden in je woonkamer staat, mag-ie wel een beetje smoel hebben. En ja, daar mag je best wat geld aan uitgeven. Hoogwaardige materialen, een goede afwerking, en vooral iets dat laat zien wie je bent. Hoe een chaotische, iets-ijdele, vrouwenversierende, bijdehante salontafel er precies uitziet weten wij ook niet. Maar jullie herkennen elkaar ongetwijfeld als julle elkaar tegenkomen.

 

ZEVEN ZOMERSLIPPERS
VOOR NON-OFFENSIVE VOETEN


Mannenvoeten zijn toch vooral om mee te voetballen. Niet om mode mee te maken. Maar stel hè, stel … dat jij de gelukkige eigenaar bent van een paar non-offensive voeten, dan zeggen wij er niets van als je slippers draagt. We geven je zelfs de thumbs up als je op een van deze toppers komt aanstappen.


1. Havaianas. Vakantie is een state of mind.
Je flip-flopt door het leven met een care-free attitude. ‘Dude, het is zomer, dus maak je niet druk.’ Je Havaianas laten zien hoe ontspannen je in het leven staat.

Amazon.com | Havaianas Top Men's Flip Flops | Sandals


2. Luna sandals. Jij bent klaar voor whatever.
Luna sandalen zijn outdoor slippers voor mannen die met Bear Grylls kunnen hangen. Het kampvuur steek je aan met twee stokjes en als de braadworstjes op zijn, verdwijn jij in de bosjes om terug te keren met een hert. Als je tenen gespierd genoeg zijn om ze met overtuiging te dragen, is dit je optie nr. 1.


Origen 2.0 - Features an upcycled tire outsole so it is super durable! - LUNA  Sandals


3. Bottega Veneta Nero Crocodile. Een klassieker, chiquer.
Een klassieke teenslipper, maar dan eentje met cachet. Voor jou geen goedkoop plastic en schreeuwende kleuren, maar zwart krokodillenleer van een Italiaan met een attitude. Jij hebt aan twee kleine bandjes genoeg om een statement te maken.


Bottega Veneta Men's Black Crocodile Leather Thong Sandal 298725 1000 | eBay


4. Paul Smith Kohoutek Sandals. Zakelijk zomers.
Ja, het is warm. Maar dat betekent niet dat je de etiquette opeens achter je laat. Ook als je op slippers loopt, behoud je graag wat decorum. In een paar Kohouteks van Paul Smith zijn ook je blote voeten well-dressed.

5. Hermes Izmir. Voor de happy feet van de happy few.
Iets te chic voor de camping en een barbecue in het stadspark, maar daar zullen we jou ook niet snel aantreffen. Jouw slippers klepperen weer op andere plekken. Op je jacht bijvoorbeeld. Of op de tegels langs je zwembad. Wij kiezen voor wit, want dat matcht met het dek van de boot. 


6. Adidas Adilette Slides. Slippers, maar niet zo serieus.
Het is de favoriet van sporters, campinggasten, Poolse bouwvakkers en New Kids Turbo. Zijn ze nou echt fout, of juist goed fout? Wij denken dat iemand als jij er prima mee wegkomt. De kleuren kies je zelf op de site van Adidas. Witte sokken zijn optioneel.
7. Álvaro González ‘Andrea’. 3 tinten luxe leer.
50 Tinten Grijs leerde ons dat vrouwen zich met plezier laten knevelen en vernederen, zolang de dader een verzorgde miljardair is. Bondage lijkt bon ton, als de setting maar verfijnd is. Het (krokodillen)leren riempje dat tussen jouw tenen loopt en zich om jouw enkel windt, straalt dan ook luxe en klasse uit. 

14 QUOTES OM ER LOSJES UIT TE GOOIEN
ALS JIJ HET WOORD NEEMT


Bij het uitbrengen van een toast hoort een rollende speech. Een paar goed gemikte quotes maken ook van jouw verhaal een topspeech. Bezit je niet zo’n boekenkast vol klassiekers? Geen nood. Wij zetten de volgende pareltjes alvast voor je op een rij.

1 & 2
Jeej, je vriend gaat trouwen

“Het huwelijk is de wil, met zijn tweeën het ene te scheppen, dat meer is dan zij die het schiepen.”
(Friedrich Nietzsche)

… dus je dreigt je stapmaatje te verliezen

“Mannen kunnen uit liefde voor een vrouw op hun knieën vallen. Velen blijven daarna op hun knieën zitten.”
(Georges van Acker)

 

 

3 & 4
Je heb een nieuwe baan en neemt afscheid van je lieve collega’s
“Sluit niet snel vriendschap, maar blijf een eenmaal gesloten vriendschap altijd trouw.”
(Socrates)

… die je met deze move ver achter je laat:
“Men hoeft de wereld niet te begrijpen, men moet alleen zijn plaats erin weten te vinden.”
(Albert Einstein)

 

 

5 & 6
Je hebt een nieuwe klant binnengehaald
“In vrede en oorlog behaalt eendracht de overwinning.”
(Georg Rollenhagen)

… en dat wrijf je de concurrentie graag even in:
“Winning may not be everything, but losing has little to recommend it.”
(Dianne Feinstein)

 

 

7 & 8
Je vriend gaat zich verloven
“Hoe groter de man, des te dieper zijn liefde.”
(Leonardo da Vinci)

… met de verkeerde vrouw
“De juiste basis voor het huwelijk is een wederzijds misverstand.”
(Oscar Wilde)

 

 

9 & 10
Je kondigt een reorganisatie aan
“Onze grootste overwinning is niet dat we nooit falen, maar dat we telkens als we struikelen weer opstaan.”
(Confucius)

… dus moet je een paar mensen uitzwaaien
“You do your best work if you do a job that makes you happy.”
(Bob Ross)

 

 

11 & 12
Je koopt een nieuwe auto van je bonus
“Geld moet je niet najagen, maar tegemoet lopen.”
(Aristoteles Onassis)

… en dat levert jaloerse blikken op
“Jaloezie is een bewijs, dat men een hart heeft, zoals jicht een bewijs is, dat men benen heeft.”
(Paul-Jean Toulet)

 

 

13 & 14
Je deelt nog één Swinckels’ met je vrienden en laat je vriendin wachten
“De vriendschap van een groot man is een weldaad van de goden.”
(Voltaire)

… die niet begrijpt dat je haar zoiets flikt
“Als ik zou willen dat je het begreep, had ik het wel beter uitgelegd.”
(Cruijff)

 

 
 
 
 

ZONNENBRILLEN
9 CLASSICS, 9 STATEMENTS

Nu de zomer echt is losgebarsten, kan je je garderobe weer aanvullen met het ultieme accessoire voor elke gentleman: zijn zonnebril. Met een paar goed gekozen glazen maak je een statement. Welk statement zullen we eens maken?

1 ‘Ciao bellezza!’


Tja, Prada. Zoals Marcello Mastroianni ‘m droeg, met een scherp gesneden pak. Geen slippers en korte broek voor jou. Het mag best een beetje classy. Dat verlang je tenslotte ook van de vrouwen die met jou flirten. (Prada SPR07F)

 

 

2 ‘Ik luister naar bands waar jij nog nooit van hebt gehoord.’


Sinds RUN DMC’s Cazal 607 is het ironisch bedoelde retromontuur eigenlijk niet weggeweest. Zoals een hipster of designer niet zonder een zwarte strenge bril kon, kan hij nu niet zonder een Ray-Ban Clubmaster of Wayfarer het festivalterrein op.

 

 

3 ‘Don’t F*ck with me.’


Oké, Tony Montana was best fout. En toch. Hij heeft wel wat. Daarbij doet een beetje fout, het vaak erg goed. Bij een groots, meeslepend leven hoort een dito bril. Ja, je hoort er dus eigenlijk eentje te hebben. (Linda Farrow 6031)

 

 

4 ‘Kan niet, bestaat niet.’


Welke kant je ook opkijkt, je ziet een glorieuze toekomst. Vliegende auto’s? Vakanties op andere planeten? Sure, why not! Je gelooft zó in de toekomst, dat je er vandaag al deel van uitmaakt. (Versace 2140)

 

 

5 ‘Wil je weten hoe het écht zit?’


Je kent ze van de Matrix films, Men In Black en series als CSI Miami. Mannen die strakke, kleine zonnebrillen dragen, die weten dingen. Dingen die alleen insiders begrijpen. Zou het andersom ook zo werken? Wie weet wat je allemaal ontdekt met een Ray-Ban 2030 Predator (MIB) of Ray-Ban 3194 (Matrix).

 

6 ‘Liefde overwint alles.’

</>

De bril van Lennon. Met de ronde glazen van Gandhi. We mogen de teashades niet vergeten. Het brilletje uit de tijd dat liefde de wereld ging redden. Het zou alsnog kunnen, natuurlijk. Toch? Met een Algha Round Eye of een HIlton Classic 2 breng jij de positieve vibes op het terras. Peace. En proost!

 

 


7 ‘Alle onder controle.’

 

Een classic, meegekomen met de geallieerde luchtmacht. Om nooit meer weg te gaan uit het straatbeeld. De Aviator is de bril voor alpha males en aanpakkers. En iedereen die daar graag op wil lijken natuurlijk.

 

 

8 ‘Ik maak me niet druk.’

 

The Dude uit de Big Lebowski is niet in alle opzichten ons rolmodel. Zo drinkt hij white russians in plaats van Swinckels’. Wél heeft hij de perfecte instelling voor lange, luie zomeravonden. Doe als the Dude. Zet je Vuarnets 003 op, en hou ‘t lekker los.

 

9 ‘Waar is de afterparty?’

 

Je bent altijd in de party mood. En sluitingstijden zijn niet meer dan een suggestie. Feesten zonder afterparty, zijn halve feestjes. Logisch, dat je dan een bril hebt die het net zo goed doet op het terras als in de club: de Puma PU15154 of Dior AL13.2 Blue.